Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

3. listopadu 2012 jsme na pozvání přijeli na výstavu o četnictvu v obci Rychtářov nedaleko Vyškova. Výstavu doplnily tři ukázky ze života četnictva. Účastni byli štstržm. Šlesinger a stržm. Vrba a Pacula.

6. července se naše četnická stanice zůčastnila ukázky u zámečku Pohansko. Přidány fotografie a popis akce.

Dne 26. dubna se za krásného počasí uskutečnila miniukázka pro ZŠ a MŠ Jehnice v režii naší četnické stanice za účasti čtyř našich četníků.

Byla založena nová rubrika Policejní ředitelství v Brně. Do rubriky Četnické stanice přidán seznam četnických stanic na území města Brna v roce 1920. Z akcí, které proběhly už dříve jsme se zúčastnili v uniformách Plesu SRPŠ v Jehnicích, Ostatkové zábavy v Komíně a též kladení věnců k pamětní desce generála Vojciechovského.

Dne 15. února 2012 se naše četnická stanice rozrostla o nového člena, strážmistra Radima Vrbu. Četnická stanice Jehnice má momentálně 5 + 1 člena.

Zásluhou zastupitelstva městské části Brno - Jehnice a zvláště p. Pernici z kulturní komise se může naše četnická stanice pochlubit celobarevnou skládačkou, propagující nejen naši činnost ale i historii Jehnic. Děkujeme.

Dne 13. prosince 2011 proběhlo odinstalování naší fotovýstavy "Četnická stanice Jehnice" ve Vináriu. Veřejnost se s námi mohla seznámit po dobu půl roku, kdy byly fotografie zde ke spatření. Jelikož se majitelka nebrání vystavení nových fotografií na jaro máme o čem přes zimu přemýšlet.

Četnická stanice Jehnice se v plném počtu účastnila hodů v naší staniční obci - v Jehnicích.

Dne 13. července proběhla za hojné účasti obnovená vernisáž naší fotografické výstavy. Děkujeme moc majitelům vinotéky Vinárium na Starobrněnské ulici.

Dne 29. června byla znovu instalována výstava fotografií, tentokrát ve Vináriu na ulici Starobrněnská 13. Snad tentokrát bude vše v pořádku a návštěvníci se budou moci seznámit s osazenstvem naší četnické stanice delší čas.

Přidán seznam zemských četnických velitelů na Moravě v době 1. republiky v rubrice Četnická hlášení a předpisy.

Účastnili jsme se srazu historických aut v Divišově kolonii, tzv. Šanghaji. Zároveň jsme zvýšili naše počty o nového člena četnické stanice Jehnice - četníka na zkoušku - desátníka Jana Fialu.